czwartek, 15 maja 2014

Magia Krewetek!


Na początku podchodziłam z dystansem to tych maleństw... Jakoś nie mogłam się przemóc żeby ich spróbować. Namówił mnie do tego chłopak. Więc razem zabraliśmy się za ich przygotowanie :)



Skład:

-Opakowanie mrożonych krewetek- tygrysich
-Odrobina masła ok. 1 łyżka
-Oliwa z oliwek
-2 ząbki czosnku
-Papryczka chili
-Koperek świeży lub suszony
-Cytryna





Wykonanie:

1. Krewetki rozmrozić, czosnek i papryczkę drobno pokroić.
2. Na patelni lekko rozgrzać oliwę, następnie dodać czosnek i papryczkę. Lekko podsmażyć, ale uważać by nie spalić czosnku.
3. Dodać rozmrożone krewetki. Smażyć je krótko, im dłużej tym bardziej będą gumiaste w swej strukturze. Wystarczą 2-3 minuty.
4. Pod koniec smażenia dodać masło i koperek.

Podawać na talerzu razem z cytrynką, którą należy skropić nasze danie. Polecam przygotować grzanki czosnkowe, które bardzą pasują do krewetek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz